Recreantentoernooien

Ook voor recreanten bestaat er een toernooicircuit. Het doel is om op een toffe, centraal georganiseerd manier, je badminton vaardigheden te testen tegen mensen van andere clubs. Of om er gewoon een sportieve dag of namiddag van te maken, in eigen streek op verkenning te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten.

Natuurlijk gelden hier ook de badmintonregels, maar alles is veel vrijer dan op de 'echte' toernooien. Je kan bijvoorbeeld zelf bepalen in welke categorie je je inschrijft: van beginnende badmintonner tot badmintonner met veel ervaring (maximaal C1 klassement). De organisatoren proberen er telkens voor te zorgen dat je minstens 3 wedstrijden kunt spelen (per discipine waar je voor inschrijft).

In West-Vlaanderen zijn er een 15-tal toernooien. De meeste toernooien gaan door in het zuiden van de provincie. Het is absoluut niet verplicht om aan alle toernooien mee te doen, af en toe eens eentje is even plezierig.

De kalender (waarop de meeste toernooien staan, waaronder ook diegene buiten onze provincie) is terug te vinden op de website van de Vlaamse Badminton Recreanten. Alle toernooien in West-Vlaanderen zijn te vinden op de website van de West-Vlaamse Badmintonfederatie.

Ben je geïnteresseerd en wil je wat meer informatie of wil je je meteen al inschrijven voor een toernooi, stuur dan een mailtje naar recreanten@westhoekbadminton.be.