Westhoek Badminton schittert op provinciale en nationale kampioenschappen

Nu moeten we toch wel iedereen op de hoogte brengen wat voor schitterende spelers er rondlopen in ons eigenste Westhoek Badminton. Steffi Annys (31) werd knap 2e op het Belgisch kampioenschap in de discipline dames dubbel op 3 februari samen met Elke Biesbrouck. Onze jeugd van hun kant kon niet achterblijven en zette een week later enkele ferme prestaties neer op het Provinciaal Kampioenschap. Aaron Vandenberghe (16 jaar oud, heren enkel U19) en Lotte Bultinck (15 jaar, dames enkel U17) werden de beste spelers van hun leeftijdscategorie in West Vlaanderen. Natuurlijk gingen we eens polsen hoe het allemaal verlopen was.
Mijn doel was om 2e te worden op het BK en het is fijn dat weer bereikt te hebben, wist Steffi te zeggen. Mijn ambitie is nog steeds elk tornooi dat ik deelneem te winnen zoals vorige week in Lille, waar ik zowel de dames dubbel als de gemengd dubbel  won. Ik speel nog enkele tornooien in Belgie en Frankrijk, maar het BK is natuurlijk zeer zwaar.
Aaron was uitermate tevreden na zijn overwinning. Ik ben zeer tevreden. Ik was gekomen om te winnen, een 2e plaats zou een teleurstelling zijn geweest. Voor Lotte was het een overweldigende ervaring. Ik had dit helemaal niet verwacht en om dan toch te kunnen winnen is veel mooier dan ik had durven denken. Beide spelers waren echter wel licht teleurgesteld nadat ze samen in het gemengd dubbel in de U19 de finale nipt verloren. De eerste set eindigde met verlengingen waarbij we twee setpunten verspeelden. Toen we daarna nipt de tweede set verloren, nijpte het wel. 
Volgend jaar kom ik mijn titel verdedigen en kunnen we hopelijk samen de mix winnen, droomt Aaron luidop. Lotte zou volgend jaar graag een plaatsje veroveren in de 1e damesploeg en wil verder blijven trainen met Ronny die ze zeker wil bedanken voor de coaching en al de trainingen die hij al heeft gegeven.
Toen de vraag gesteld werd of ze hun overwinning met iemand speciaal gaan vieren voor valentijn, kan Steffi haar nuchtere West-Vlaamse roots niet verbergen. Valentijn is voor mij een commerciële bedoening. Ik vier elke dag Valentijn met mijn grote schatten thuis, Tom en Tibo.
Dan maar diezelfde vraag op de jeugd afvuren. Lotte begint te blozen en Aaron begint luidop te lachen als op de achtergrond "SINGLE EN READY TO MINGLE" wordt geroepen.
Spijtig is dat badminton weinig media-aandacht krijgt. Al onze kampioenen zijn beginnen badmintonnen door ouders of zus die ook speelden. Familie blijkt een belangrijke factor voor onze badmintonners.
Trots vertelt Lotte dat haar papa (Tom) samen met de voorzitter (Peter) ook provinciaal kampioen zijn geworden in heren dubbel bij de veteranen.
Als laatste punt van het interview vraag ik Aaron hoe hij denkt, als provinciaal kampioen, over de reactie die er dit jaar op een blog is rondgegaan waarin staat dat hij een weinig getalenteerde speler is, maar ene die het moet hebben van zijn werkkracht. Hij kijkt uw reporter een fractie van een seconde verrast aan en die blik gaat over in een glimlach. 
Mijn broer heeft een T-shirt waarop staat: Hard work beats talent when talent fails to work hard.
Ook nog een eervolle vermelding voor de zilveren medailles van Aaron en Seppe (HD U19), Lotte en Scrolan (DD U17) en Ann en Aissa (DD 35).
Februari was een mooie maand voor Westhoek Badminton.

Shuttle Off party

Naar jaarlijkse traditie werd het nieuwe badmintonseizoen in De Panne terug ingezet met de ‘Shuttle Off’ party. We haalden onze meest zomerse kledij boven, want het thema dit jaar was ‘Back to the Summer’! Voor de muziek lieten we Mendre afkomen die de pannen van de sportzaal draaide met onder andere klassiekers als ‘Nelly the Elephant’ en ‘De Marie Louise’! Ambiance gegarandeerd. Het was dus weer een geslaagde editie en een goede start van het nieuwe seizoen!