Teambuilding De Kijkuit Beernem - Highland games

Zaterdag 30 september 2017

 

Op de laatste dag van september was het uiteindelijk zover: de teambuilding van Westhoek Badminton ging van start. In de vroege ochtend kwamen verschillende auto’s tot stilstand voor het avonturenpark “De Kijkuit” in Beernem. Het team bestond uit Birger, Michel, Laure, Benjamin, Elodie, Matthijs, Wim, Arnout, Agnes, Midas, Leslie en Carl. 

Van de organisatie kregen we surfpakken en een peddel en we begaven ons naar de waterkant. De kayaks waren niet meer dan twee meter lange halve peren met bovenop een licht uitgeholde plaats om te zitten en wat voetsteunen. Erg stabiel leek het niet en met flink wat scepsis gooiden we ze in het water. Verrassend genoeg bleken de vaartuigen erg wendbaar en makkelijk te controleren en al vlug schoten de meesten door het water. Na enkele opwarmoefeningetjes stonden beide teams tegenover mekaar, klaar om de bal in het midden te gaan veroveren. Dat was buiten Elodie gerekend, die op deze slechte timing als eerste (maar lang niet als laatste) kapseisde.

Het spel begon met enkele initiële successen van blauw waarbij via enkele loepzuivere passes de bal tot bij Wim ver vooraan arriveerde en tegen de netten geknald werd. In het daaropvolgende anderhalf uur bleek blauw echter geen partij voor de ervaring van Matthijs, de passes van Carl en de goaltjesdief Laure, die zelf probeerde te scoren toen ze met bal en al onder water verdween. Ondertussen waren ook Seppe en Astrid gearriveerd die wegens omstandigheden niet tijdig hadden kunnen vertrekken.

Eenmaal terug aan land gingen de meesten douchen en genoten we van een heteluchtkanon en een welverdiend drankje.  Dit is ook de tijd dat de eerste fristies gedronken werden. Het boogschieten was de volgende uitdaging. Gelukkig lag de boogschietstand in een grote tent want de hemel betrok en het begon licht te regenen. Vanop een goeie tien meter leerden we de handgreep, het aanleggen en het lossen van een pijl. Meesterschutter van dienst was Carl, die enkele keren geel greep, daarin gevolgd door Midas en Midas. Na het boogschieten had iedereen een hongertje gekregen en gingen we onze lunch verorberen in de tent bij de ingang. De regen hield aan en er werd geopperd om de Highlandgames te laten vallen en in de plaats Archery Tag te spelen, waarbij je tegenstanders moet uitschakelen door pijlen met rubbertoppen naar elkaar te schieten. Tof alternatief maar gelukkig klaarde alles net op samen met de komst van Matthias McMarteel.

 

 

Opgelucht begaven we ons dan maar naar het strijdperk waar Carl, Leslie, Laure, Wim, Matthijs, Seppe en Midas de clan McFlurry met gele kilten vertegenwoordigden en Agnes, Arnout, Elodie, Birger,  Astrid, Matthias, Michel en Benjamin de McBenjaminclan met blauwe kilten waren. Met bijpassende pruiken begonnen we aan een reeks kracht- en uithoudingsproeven waarbij zou blijken wie de machtigste clan van Bachten de Kuppe is. Het slalommen met een lange boomstam, steenwerpen, melkkannenracen, bolhangen, paalwerpen en touwtrekken werd afgesloten met het vakkundig leggen van een keltisch patroon. Ondanks verdienstelijke inzet van de McBenjamins bleken op zowat alle testen de McFlurry’s een tandje beter maar gelukkig was er af en toe een druppel whiskey om de pijn te verzachten.

De zon was ondertussen volop doorgebroken en het was zalig om even te relaxen op de picknickbanken alvorens we geroepen werden voor het eten. De barbecue was goed verzorgd met een voldoende ruim assortiment groentjes en vlees en toen iedereen gedaan had met eten was het gezellig zitten in de tent die verwarmd werd met luchtkanonnen. Deze gezelligheid sloeg om in regelrechte ambiance toen van de bar een spel kaarten gevraagd werd en we enkele rondjes Circle of Fristi speelden. Vanaf negen uur begonnen de meeste mensen huiswaarts te keren tot enkel Matthias, Wim, Leslie en Arnout overbleven en ter plekke bleven kamperen.

Het was een supertoffe dag met een superleuke groep en hopelijk hebben we in de toekomst nog dergelijke initiatieven!