KW-Cup

De KW-cup is een toernooienreeks in de provincie West-Vlaanderen voor jongens en meisjes van 6 tot 19 jaar.
In de loop van het seizoen worden een 16-tal kw-cups georganiseerd.

Telkens gaat het om enkelspel en dubbelspel, zowel voor jongens als meisjes. De bedoeling is om de drempel van recreatief badminton naar competitief badminton zo laag mogelijk te houden. Daartoe worden de spelers ingedeeld in twee categorieën:

  • Sterkere A-spelers
  • Beginnende B-spelers

Spelers worden ingedeeld volgens leeftijdscategorieën:

  • Pluimpjes (-9 jaar)
  • Preminiemen (-11 jaar)
  • Miniemen (-13jaar)
  • Cadetten (-15 jaar)
  • Scholieren en junioren (-19 jaar)

Er wordt een klassement bijgehouden en aan het eind van het seizoen worden de besten gehuldigd. Ook per club is er een klassement en tussen de kw-cups door wordt er een tussenranking bijgehouden. Om te kunnen deelnemen moet je als speler aangesloten zijn bij Badminton Vlaanderen.

Deelnemen aan toernooien is niet verplicht, maar wel interessant, leerrijk en plezant.

Aangezien er een hele dag gespeeld wordt, zorgen de spelers best voor een picknick, drank en wat zakgeld. Ook het dragen van een club t-shirt wordt aangeraden. Zolang de voorraad strekt kunnen jeugdspelers een t-shirt krijgen van de club. Zorg ook goed voor je racket en persoonlijke spullen (GSM's bijvoorbeeld!). We verwachten ook enige discipline en sportiviteit van onze spelers. Zo mogen ze de zaal niet verlaten zonder dit te melden aan de aanwezige coach of begeleider.

Wie zonder verwittigen niet opdaagt voor een toernooi waarvoor ingeschreven werd, moet zorgen voor een doktersattest. Anders krijgt hij/zij een blaam en mag aan het volgende toernooi niet worden deelgenomen. We zijn daar als club zéér streng op omdat dit voor de organisatoren telkens aanpassing van speelschema’s teweeg brengt.

Wens je in te schrijven voor een KW-cup, contacteer dan je trainer.

Lees zeker eens onze infobrochure met meer informatie over het inschrijven en het verloop van een kw-cup. Op volgende data vindt een kw-cup plaats tijdens het seizoen 2018-2019.

  

 

Leeftijdscategorieën seizoen 2018-2019 (geboortejaar weergegeven):

-9  :       2011-2012
-11:       2009-2010
-13:       2007-2008
-15:       2005-2006      
-19:       2001-2002-2003-2004